Värnamo sporthall
18 november 2016
19:45

Referat: Värnamo IK - Månsarps IBK

Oj, har matchen börjat? När bollen är röd, golvet fel och inställningen inte är på topp kan man behöva en paus. Efter inledande perioden kommer vi inte till ett enda avslut. Värnamo som stundtals spelar ut oss vinner första perioden med "bara" 2-0 och skotten 8-0 då periodpausen räddar oss. Det fanns nog ingen som var nöjd med period 1 som måste vart lagets sämsta på hela säsongen. Andra var bara att bita ihop och börja en man kort, vi lyckas och fulltaliga kommer reducering. Straxt efter rullar det vår väg och i PP kommer kvittering. Helt annan inställning och bra avslut tar oss till en 4-2 ledning innan paus. 4 mål på 7 avslut är bra effektivet minst sagt. 3:e perioden kommer hemmalaget tillbaka in i matchen då vi drar på oss en utvisning i inledningen där de reducerar. Matchen gungar och väger, mål görs hit och dit i spel en man mer. När Simon får en flygtur tror nog halva hallen att Värnamos spelare ska få 5 minuter för hårt spel men det är Simon själv som får 2 för fasthållning. Pang så kvitterar hemmalaget. Lagen följs åt i målprotokollet men lyckligtvis 18:40 gör stekhete Wallmon sitt 4:e mål och vi tar 3 pinnar med oss hem. Adam gör det bra i mål och måste nämnas. Rätt många jobbiga studsar som letar sig in men starkt PP var direkt avgörande idag. Vi sätter 5 PP mål av 5 möjliga. Resten är historia. Tack till Twittrande Daniel Eriksson och våra tillresta supportrar. Nu får vi snäppa upp oss ett par steg om vi ska kunna utmana Alvesta nästa omgång hemma 27/11 och Värnamo lär nog snart ta en seger.